Selecteer een pagina

ELISABETH

LODEIZEN 

facebook.com/elisabeth.lodeizen

Tekst & Scenarioschrijver 

Elisabeth is eind 2012 afgestudeerd aan de Scriptschool in Amsterdam (tegenwoordig ScriptAcademy). Na haar afstuderen deed ze redactiewerk voor enkele korte films waaronder Aan de andere kant van de hemel, van regisseur Mark de Cloe (vervolg op Boy meets girl stories en Life is Beautiful). In 2014 schreef ze het scenario voor de film Ik geloof dat ik gelukkig ben (‘50) welke door een groep van de Amsterdamse filmacademie in die zomer is opgenomen (regie: Zara Dwinger & Muck van Empel).

 

Een jaar later schreef en produceerde ze de korte film ‘Vandaag is van ons’ (’11). Deze heeft op verschillende (inter)nationale festivals gedraaid en deed mee aan de debuut competitie van het Nederlands Filmfestival.

 

In 2016 schreef ze onder leiding van Paul-Jan Nelissen mee aan de nieuwe serie ‘Thuisfront’ voor BNN/VARA. Wat medio 2019 onder regie van Tim Oliehoek in productie zal gaan.

 

Sinds 2017 schreef ze in opdracht van Kemna&Zonen en Medialane mee aan een nieuwe comedy serie voor KRO en schreef ze enkele afleveringen voor seizoen 2 van de succesvolle Amerikaanse kinderserie Hunterstreet i.o.v. Nickelodeon.

 

Momenteel zit ze in opdracht van Millstreet Films en onder leiding van Paul-Jan Nelissen in de dialoogfase van het script voor een bioscoopfilm (psychologische thriller). André van Duren zal de film regisseren.

 

Meer informatie en contact: Performer Agency